Ellen Stessel

Yoga docente - Massage Therapeute

Zwangerschapsyoga
Postnatale yoga
Mama-baby massage
Belly Binding

Afspraak maken

Wie ben ik 

Wanneer mijn zoon in 2012 werd geboren, veranderde dit mijn leven. Een burn-out volgde. Nieuwe opleidingen en leraren zorgden voor inzicht en grote lessen. Hooggevoeligheid werd een kracht. Ik volgde de opleidingen intuïtieve coaching en mediumschap, hatha yoga voor zwangeren, draagdoek yoga, sjamanisme, coaching met paarden bellybinding,...
Intuïtie blijven ontwikkelen zal steeds een doel blijven.
Ondertussen begeleidt ik inkomende zielen. Help ik toekomstige ouders bewust te maken van wat hun kindje nodig heeft om geboren te worden en waar de ouders op kunnen inspelen.
Verder help ik om fertiliteits- en zwangerschapsproblematiek te bekijken en te transformeren. Ook bij de genezing van blokkades en trauma’s begeleidt ik je om weer ruimte te maken voor nieuw leven.
Het sterven en geboren worden gaan hand in hand en als rouwwerker kan ik helpen om het ene los te laten en het andere te omarmen, bijvoorbeeld bij een miskraam.
Verder geef ik zwangerschapsyoga en postnatale yoga, en meditaties, healings en readings.
Ik vorm samen met mijn partner onze praktijk Samsara. En hebben we een groot gezin met drie kindjes. 
Het is mijn passie om je te doen herinneren wie je bent en wat je hier op aarde komt doen, om aan te geven wat nodig is om meer in verbinding te leven met alles wat is.

Wat doe ik

Bellybinding

Bengkung Belly Binding is een oude Maleisische methode waarbij de buik van een pas bevallen vrouw ingebonden wordt. Het buikbinden is een effectieve en belangrijke manier om de moeder te helpen bij het herstel na de bevalling of miskraam. Enerzijds helpt dit het fysieke herstel door steun te geven en alles te corrigeren. Anderzijds zorgt de Belly Binding voor een energetische afsluiting zodat de moeder niet zo openstaat voor al die prikkels. Het kwetsbare wordt omwikkeld. Ook bij een miskraam geeft dit inbinden een waardevolle afsluiting van een periode en helpt in het rouwproces.

Closing the bones/sluitingsritueel

Tijdens het bevallen komen lichaam, geest en ziel open om vanuit een diepe plek in onszelf los te laten en een nieuwe ziel op deze aarde te zetten. We openen onszelf voor één van de meest levensveranderende gebeurtenissen. Emotioneel gezien is het bekken ook de thuis van de tweede chakra, wat geassocieerd wordt met emoties en het onderbewuste. Zelfs onze fight/flight- respons in stressvolle situaties triggeren de spieren rond het bekken het hardste. Daarom is het ook belangrijk om na een periode van volledig open te komen ook los te laten en te sluiten.

Closing the bones is een oud Post-Partum ritueel dat zowel het lichaam, de geest en de ziel terug sluit. Dit wordt gedaan met traditionele Rebozo doeken om de vrouw te wiegen en te binden. Gecombineerd met een deugddoende en diepgaande massage brengt het weer balans in lichaam, geest en ziel. Dit prachtige ritueel brengt je weer volledig in je lichaam en helpt los te laten, waardoor je als nieuwe mama het geschenk van moederschap kan leven. 
Een afsluiten, een loslaten, een prachtig nieuw begin!

Reading en healing

Via een reading kunnen wij je in contact brengen met je (on)geboren kindje. De kindjes die komen én bij ons zijn hebben heel belangrijke dingen te vertellen. Het zet de mogelijke transformatie in gang die mag gebeuren bij zowel de ouders als bij de kinderen zelf. Een reading geeft inzicht in en verbinding met alles wat er is. Bij een healing mogen blokkades aangeraakt worden en genezen. Er komt balans en rust.

Healingmassage

Healing Massage is een heerlijk ontspannende combinatie van intuïtieve massage én healing. Door het losmaken van spierspanningen in het lichaam kom je in een staat van diepe ontspanning en rust. Intuïtief voelen we waar de oppervlakkige spanning zich verschuilt en gaan we deze losmaken door middel van massagetechnieken of het aanraken van bepaalde drukpunten en knopen. Op deze manier, vanuit een ontspannen overgave aan het moment, krijgen we meer toegang tot de stroming van de levensenergie. Zo kunnen we blokkades in de doorstroming van deze energie, oude pijn en verdriet of zelfs limiterende overtuigingen vrijmaken zodat alles weer vrij kan stromen. Het resultaat is een diepe ontspanning en een vrij gevoel dat nog enige tijd doorwerkt.

Of je nu gewoon nood hebt aan ontspanning of je worstelt met oude pijn en verdriet. De healing massage maakt zowel de oppervlakkige spierspanning als diepgewortelde energetische blokkades vrij zodat je vanuit een diepe ontspanning en een vrij gevoel weer kan stralen in het leven. 

Begeleiding bij kinderwens

Heb je een kinderwens en wil je graag begeleiding bij je zwangerschap? Dit kan zijn wanneer je bijvoorbeeld al lang zwanger probeert te worden en dit niet lukt, wanneer je een kindje verloren hebt en nog met angst en verdriet kampt, wanneer je onzeker bent en/of een trauma hebt opgelopen… We kijken samen wat er speelt en waar er een blokkade zit. Dit kan namelijk lichamelijk, psychologisch en/of energetisch zijn.

Rouwverwerking

Bij een miskraam, abortus, een stille geboorte, voel je je vaak heel alleen. Ieder heeft haar en zijn manier van verwerken. Hulp in dit proces kan een waardevolle toevoeging zijn. Het is voor ons belangrijk om je proces te helpen afronden in schoonheid en gratie waardoor dit een plekje kan krijgen. Liefde en aandacht staan centraal. Wij begeleiden je door dit proces.

Doelgroep 

iedereen die zwanger wil worden,
zwanger is,
bevallen is,
een miskraam, abortus, stil geboren heeft gehad
mama’s en (ongeboren)kindjes
iedereen met (geboorte) trauma, blokkades,...

Tarief 

Een mama baby massage kost 120 euro in de praktijk en duurt 60 minuten.
Een mama baby massage kost 146 euro bij u thuis en duurt 60 minuten (excl. km-vergoeding)
Een bellybinding sessie kost 120 euro bij u thuis en duurt 1,5 uur (excl. km-vergoeding)
Yoga met 5 beurtenkaarten kosten  75 euro
Healing en reading of persoonlijk consult  kost 75 euro in de praktijk en duurt 60 minuten
Luisterkindafstemming kost 75 euro op afstand en ontvang een verslag per mail

Een afspraak annuleren kan tot 24u voor uw geplande afspraak. Zo kan ik in uw plaats eventueel nog doorgeven aan iemand anders. Indien u minder dan 24u op voorhand annuleert, wordt het bedrag van de geplande consultatie aangerekend als tegemoetkoming.
Betalen kan cash of met de Bancontact/payconiq-app op je smartphone.

Wanneer

Ik ontvang u en/of uw partner graag in De Geboortepraktijk te Kontich na afspraak. Of na afspraak in mijn thuispraktijk en bij u thuis. 

Afspraak maken