Levensreddend handelen en EHBO


Een praktische gids voor ouders van jonge kinderen

Levensreddend handelen

Je hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar je voelt je wel zekerder als je weet wat je moet doen wanneer je baby of kind iets overkomt. Het is belangrijk dat je op de juiste manier kan reageren. Dit kan echt een verschil maken!

Hoe pak je dit aan? Het is een praktische gids in levensreddend handelen voor ouders van jonge kinderen. ​

De Geboortepraktijk organiseert  een 3u durende workshop met als hoofddoel om jullie de basis manoeuvres te leren bij reanimatie van baby (0 tot 1 jaar) en kind (1 jaar tot de eerste tekenen van de puberteit). Er komen nog heel wat andere zaken aanbod: verstikking/ verslikking, gebruik van een EAD-toestel, stabiele zijligging, tel. Hulpdiensten, ect. Er wordt gebruik gemaakt van professionele poppen om alles ook samen op te oefenen.

Er is voldoende tijd voorzien om verschillende vragen te beantwoorden!

EHBO

Een ongelukje is snel gebeurd. Voel je je hier nog onzeker bij of zit je met je handen in het haar wanneer er iets gebeurt? Of heb je gewoon nog eens een opfrissing nodig? In deze interactieve cursus gaan we aan de slag met allerlei thema’s zodat je nadien met een zelfzeker gevoel de eerste hulp kan toedienen aan je kindje.

Tijdens deze workshop gaan we actief aan de slag om je enkele hulpvaardige skills aan te leren. Zo komt de basis wondverzorging, het verwijderen van splinters en teken en het correct handelen bij een bloedneus aan bod. Daarnaast ga je leren hoe je moet omgaan met insectenbeten, iemand die een flauwte krijgt, voorwerpen die vastzitten in de neus of het oor, hoe behandel je brandwonden, wat zit er allemaal in je thuisapotheek,… 

Er is voldoende tijd voorzien om verschillende vragen te beantwoorden.

Praktisch

Levensreddend handelen voor baby's en kinderen

Wanneer: 1 woensdag per maand  van 19u00 tot 22u00 

Datums 2024:

  • Woensdag 26 juni 2024
  • Woensdag 71 juli 2024
  • Woensdag 28 augustus 2024

EHBO voor baby's en kinderen

Wanneer: 1 woensdag per maand  van 19u00 tot 22u00 

Datums 2024:

  • coming soon

Prijs: 45 euro per persoon (opgelet: niet per koppel)

Locatie: Geboortepraktijk Kontich 

Schrijf je hier in >