Geloof in de fysiologie en de kracht in elke vrouw

Tijd, rust, vertrouwen, veiligheid en een persoonlijke zorg staan centraal in onze begeleiding.


Visie

We hebben bewust gekozen voor een kleinschalige praktijk waar persoonlijke en kwalitatieve zorg op de eerste plaats komt.

Er is daardoor alle ruimte en aandacht voor jou en je partner. In de zwangerschap nemen we voldoende tijd om elkaar te leren kennen. Zo kunnen we de zorg naar jullie wensen inrichten. Ook tijdens en na de geboorte blijven we steeds in overleg zodat jullie als een sterk team deze volgende stap kunnen nemen.

Bij de Geboortepraktijk streven we ernaar om koppels in hun eigen kracht te zetten en hen geloof te laten krijgen in de werking van de natuur! Bij ons kun je zwanger zijn op jouw manier en bevallen zoals jij dat wilt. Of dat nu thuis is of in het ziekenhuis, liggend, staand, op de baarkruk of in bad… jij kiest!

We streven steeds naar een zo natuurlijk mogelijk proces met onze medische kennis als ruggengraat. Door een goede samenwerking met gynaecologen, kinderartsen, … kunnen we iedereen de beste zorg bieden. Verder scholen we ons als vroedvrouw continu bij om zo op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en zo onze zorg steeds te blijven verbeteren. 

Werking

We zijn een team van gepassioneerde vroedvrouwen met een gedeelde visie. Daarenboven hebben we elk onze eigen specialisaties zodat we elkaar mooi aanvullen. Wie je zal opvolgen, hangt af van welke ondersteuning je precies zoekt en waar je woont.

Wil je onder onze begeleiding bevallen, dan kom je bij Leentje, Rosanne, Michou en Ann terecht. Je zult ons afwisselend op consultatie zien zodat we jou en je partner goed leren kennen. . Doordat we met een klein geboorteteam zijn leren jullie snel iedereen kennen en kan er een vertrouwensband opgebouwd worden. Zo weten we wat jullie wensen zijn en wat jullie nodig hebben op de dag van de geboorte. 

We geven graag continuïteit van zorg, dit wil zeggen dat je niet teveel mensen rondom je ziet voor, tijdens en na de geboorte. via wekelijkse vergaderingen en intensief contact blijft elke vroedvrouw op de hoogte van jouw unieke situatie. Dit wil ook zeggen dat er 1 vroedvrouw continue zal begeleiden tijdens de geboorte en er geen wisseling van stiften zal plaatsvinden. Doordat we met wachtdiensten werken zijn we als team 24/24 en 7/7 bereikbaar.

Wil je vooral een beroep doen op ons voor extra opvolging en informatie tijdens de zwangerschap en/of de opvolging thuis na de geboorte, dan kan je terecht bij de vroedvrouw die in jouw regio woont.

In onze praktijk zijn Nathalie (IBCLC) en Michou, naast vroedvrouw, ook lactatiekundige. Uiteraard zijn wij allemaal thuis in het begeleiden van borstvoeding en het oplossen van de meest frequente kwaaltjes, maar voor specifieke problemen kunnen Nathalie of Michou zeker een meerwaarde betekenen.

Multidisciplinair team, zoveel verder dan enkel vroedvrouwenzorg

Naast een team van vroedvrouwen hebben we ook een uitgebreid aanbod aan therapeuten waar je tijdens of buiten de zwangerschap terecht kunt.  Dit zorgt ervoor dat we jou op alle vlakken mee kunnen ondersteunen en dat we vlot kunnen doorverwijzen naar collega's.

Ook zelfzorg en bewustwording op alle vlakken is iets waar we als team sterk mee bezig zijn.  

We kijken er enorm naar uit om je mee te begeleiden of te ondersteunen in de levensfase waar je bent of met de noden van die moment.


5
Consultatieruimtes
7
Vroedvrouwen 
16
Therapeuten