Arbeidsbegeleiding  

To change the world, we first must change the way babies are born – Michel Odent


Omgeving

Geboorte is een normaal, natuurlijk en gezond proces.. Vrouwen en baby's hebben zelf de wijsheid die nodig is bij een geboorte.
De beste plaats om te bevallen is de plaats waar jij je het meest op je gemak voelt. Indien je zwangerschap helemaal natuurlijk verloopt, kan je kiezen waar je bevalt. 

Dit kan in het ziekenhuis, thuis of in onze GeboorteCOCON.

Wil je graag in het ziekenhuis bevallen onder begeleiding van een gynaecoloog maar tijdens je arbeid nog een tijdje thuisblijven, dan kan je gebruik maken van onze arbeidsbegeleiding. Concreet wil dit zeggen dat één van onze vroedvrouwen je tijdens je weeën thuis begeleidt. Wij verwittigen de verlosafdeling wanneer het tijd is om naar het ziekenhuis te vertrekken. Na overdracht nemen de vroedvrouw en de gynaecoloog daar het van ons over.

Wens je de verdere aanwezigheid van een vertrouwenspersoon in het ziekenhuis dan kan je een doula mee naar het ziekenhuis nemen. Deze kan je best op voorhand leren kennen.

Praktisch

Als voorbereiding naar het thuisbevalling is het belangrijk dat we elkaar goed kennen. Zo bouwen we een vertrouwensband op. Tijdens de zwangerschap zie je Lente Segers en Ann-Sofie Ceulemans om de beurt, zodat je beide vroedvrouwen zeker 1 of meerdere keren gezien hebt voor de arbeid start.

De medische opvolging gaat verder gewoon bij je eigen gynaecoloog door omdat hij/zij je bevalling zal begeleiden.

Als de arbeid start bel je naar de aangepaste wachttelefoon en kom je rechtstreeks bij de vroedvrouw van wacht terecht. Tijdens je weeën word je opgevolgd door één van onze vroedvrouwen. De vroedvrouw zal bij vertrek meegaan naar het ziekenhuis om daar een goede overdracht te doen.
Ze kunnen we je geboortewensen en aandachtspunten doorgeven aan de vroedvrouw van dienst.

Na thuiskomst uit het ziekenhuis komen we elke dag langs voor de verdere opvolging. Dit loopt verder tot wanneer jullie samen helemaal vertrokken zijn.

Doula

Ceremoniemeesters van zwangerschap en geboorte, zo zou je doula’s kunnen omschrijven. Ze zijn professioneel opgeleid om je zowel praktisch als emotioneel te ondersteunen tijdens de zwangerschap en geboorte. 

Een mooie aanvulling op de medische zorgen van vroedvrouwen en gynaecologen. Doula’s voeren namelijk geen medische handelingen uit.Meer info