Stefanie De Bleser

Acupuncturist


Afspraak maken

Wie ben ik 

Ik ben Stefanie, afgestudeerd als verpleegkundige. Wat verder leidde tot mijn opleiding acupunctuur. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen in China aan het Beijing international acupunture training center om me verder te kunnen verdiepen in de Chinese geneeskunde.

Als acupuncturist geniet ik ervan om de kloof tussen de traditionele Chinese en westerse geneeskunde te overbruggen. Steeds zoekend naar nieuwe behandelingen en therapieën die ik kan integreren. Ik ben van mening dat voortdurend leren belangrijk is voor mens en geest.

Verder ben ik in 2022 mama geworden van mijn dochtertje Eloïse, wat mij momenteel goed bezig houd, veel liefde en vreugde brengt.

Wat doe ik

​Acupunctuur is een medische complementaire techniek, die historisch gezien haar oorsprong vindt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het doel is een therapeutisch effect te bekomen door stimulatie van bepaalde specifieke punten, acupunctuurpunten, die op de meridiaanbanen liggen. Deze worden gestimuleerd met behulp van steriele naalden.

Doelgroep 

WerkwijzeJe kan bij mij terecht voor acute -of chronische pijn, infertiliteit, stuitligging, migraine, stress, slapenloosheid, begeleiding tijdens de zwangerschap, voorbereiding voor de bevalling en zoveel meer. Als u vragen heeft over acupunctuur, mag u mij zeker contacteren.

Werkwijze 

De eerste maal wordt er een intake gesprek gedaan met veel uiteenlopende vragen en wordt er naar de tong gekeken. Hierna gebeurt de behandeling. Voor volwassenen duurt deze tussen de 20-30min, voor kinderen of baby’s is dit veel korter en hangt het van de leeftijd af. Er kan tijdens de behandeling ook gebruik gemaakt worden van moxa of cupping. 

Na de behandeling kan het zijn dat er verblijfsnaaldjes blijven zitten. Deze hebben een kleine pleister en zijn 0.7mm lang waardoor ze niet voelbaar zijn. Deze verblijfsnaaldjes zorgen voor een verdere stimulatie van de acupunctuurpunten na het effectieve consult. Het verwijderen hiervan is als het verwijderen van een kleine pleister. Pijnloos.

Als er vragen zijn, mag u deze altijd stellen of mij contacteren. Indien niet tijdens een consult.

Tarief 

De eerste behandeling is 75€ en duurt +- 1uur 20min.
De opvolgende behandelingen zijn 65€ en duren +- 1uur.

Wanneer een opvolg consult 1uur en 20min duurt, bedraagt dit 75€
Verschillende mutualiteiten geven een terugbetaling voor acupunctuur. Dit kan u best navragen bij uw mutualiteit.

De tarieven in de praktijk te Sint-katelijne-waver zijn verschillend. 

 Een afspraak annuleren kan tot 24 uur voor uw geplande afspraak. Zo kan ik u plaats eventueel nog doorgeven aan iemand anders. Indien u minder dan 24 uur op voorhand annuleert, wordt het bedrag van de geplande consultatie aangerekend als tegemoetkoming.

Betalen kan cash of met de payconiq-app op je smartphone.

Wanneer

Ik ontvang u graag op donderdagen in De Geboortepraktijk te Kontich na afspraak. Op andere dagen kan u terecht in de praktijk te Sint-Katelijne-Waver.

Als ik aan het werken ben neem ik de telefoon niet op, maar bel u altijd zo spoedig mogelijk terug.

Afspraak maken