Frauke Verreyde

Geboortefotograaf


Afspraak maken

Wie ben ik 

Lieve lezer, ik ben Frauke Verreyde, momenteel 23 jaar. Van jongs af aan had ik al een band had gecreëerd met beelden. Niet zozeer fotografie maar ik vond altijd een weg om iets artistiek en creatief te doen. Tijdens mijn kindertijd probeerde ik door middel van tekeningen en kleine installaties de wereld zoals ik hem zag te projecteren. Toen ik voor de eerste keer een fototoestel in mijn handen kreeg merkte ik dat ik er van hield om beelden op te vangen en te maken. 

Ik ben uit puur interesse in het vijfde middelbaar veranderd van school en richting. In de richting wetenschappen- wiskunde kon ik mij niet echt vinden. Ik wou iets doen wat mij echt interesseerde en voldoening zou geven. Ik koos voor multimedia en geraakte nog verder in de ban van het medium fotografie. Toen er dyslexie bij me werd geconstateerd begreep ik plots waarom ik me veel beter in beelden kon vinden dan in woorden. 

Het stopte dan ook niet bij het middelbaar, ik ging fotografie studeren aan het Kask in Gent. ik ging steeds op zoek naar ideeën waar een betekenis aan zou vast hangen om te fotograferen. Ideeën waar mijn docenten van zouden gaan houden. Die ik dan mooi netjes kan afgeven. Docenten blij, ik blij. Ik blij? dat kon ik niet met zekerheid zeggen. Ik zat vaak in mijn eigen gedachten verwikkeld omdat ik maar niet op ‘het’ perfecte idee en betekenis kwam en steeds beter zou kunnen. Ik kwam tot inzicht dat ik niet opzoek moest gaan naar een betekenis achter mijn werk maar dat die zich achteraf wel zal vormen. Ik lag teveel wakker van het concept kunst en hield me minder bezig met wat mijn onderbewuste me wou vertellen en laten creëren. Ik verloor een beetje mijn liefde voor het medium fotografie. 

Hierna ging in fotografie studeren aan Sint Lucas in Antwerpen. In mijn laatste jaar raakte in onverwacht zwanger. Mijn plannen werden op een korte tijd helemaal door elkaar gegooid. Ik geraakte meer en meer gefascineerd door zwangerschappen en geboortes. De Geboortepraktijk kwam op mijn pad, ik was van plan om thuis te bevallen. Mijn zoontje, Matheo, werd thuis zacht geboren. Nog steeds als ik naar hem kijk sta ik er van versteld dat hij diegene is die 9 maanden in mijn buik heeft gezeten. 

Ik houd enkel goede herinneringen over aan mijn thuis/bad bevalling mede door mijn geboortefoto’s. Dit zijn mijn meest kostbare foto’s in mijn bezittingen, deze dragen zoveel emoties, liefde en kracht. Iets dat ik ontzettend graag elke mama wil geven. Ik heb nog nooit deze nood gevoeld om beelden te maken. Ik durf nu trots te zeggen dat geboortefotografie echt mijn passie is. Het gene waar ik zoveel voldoening uit haal. Unieke verhalen die ik super graag beeldend wil vertellen. Een verhaal waar zoveel gevoel in zit en zo helend kan werken.

Wat doe ik

Je bent op de juiste plek beland als je de geboorte van jullie kindje graag tastbaar wil laten vastleggen.

Ja maar Frauke, waarom zou ik mijn bevalling nu willen laten vastleggen? 
Je bent tijdens je bevalling hoogstwaarschijnlijk in een roes waardoor er achteraf deeltjes ontbreken in je herinneringen. De foto’s laten je teruggrijpen naar elke emotie, gewoon zoals het was. Zo hoeft je partner ook niet bezig te zijn met foto’s nemen en kan die gewoon helemaal mee in de cocon kruipen. 

Ik werk 100% naar jullie wensen en verwachtingen toe. Dat kan worden besproken in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Door mijn eigen thuis/bad bevalling met De Geboortepraktijk weet ik hoe ik graag wil dat de fotograaf zich opstelt. Onzichtbaar. Jammer genoeg kan ik niet onzichtbaar worden maar neem ik wel een “fly on the wall” positie aan. Onopvallend observeren.

 Doelgroep 

Zwangere ouder(s)

Werkwijze

Je contacteert mij, waarna we een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. Tijdens dit gesprek kun je al je mogelijke vragen stellen en geef ik nog wat meer informatie over geboortefotografie. Ik werk 100% naar jullie wensen en verwachtingen toe. Zo bespreken we wanneer jullie graag hebben dat ik arriveer, uit welke mensen je geboorteteam bestaat, de lichtsituatie, eventuele gevoeligheden en welke momenten jullie het belangrijkste vinden om op beeld te hebben. (doorknippen navelstreng, eerste ontmoeting, brusje(s) enzovoort).

Vanaf 37 weken zwangerschap sta ik dag en nacht stand-by tot aan de geboorte. Ik ben aanwezig vanaf de weeën opgang komen tot ongeveer 2 uur na de geboorte, tenzij graag anders gewenst. Dat kan inderdaad 2 uur, 12 uur of 22 uur zijn, prijs blijft hetzelfde.

Je ontvangt een fysiek gedrukt album van hoge kwaliteit, wat naar mijn mening echt van toegevoegde waarde is voor een geboorte-reportage. Op deze manier kunnen jullie in verhaal vorm door jullie unieke birthstory bladeren en elke emotie opnieuw beleven. Verder lever ik tussen de 80 en 100 afgewerkte foto’s af in hoge resolutie via een digitale galerij.  

Je kunt me contacteren voor geboortes thuis, in het ziekenhuis, in geboortehuizen, etc. Wil je graag bevallen op een plaats elders dan thuis, vraag dan even bij je vroedvrouw na of een geboortefotografe is toegelaten. 

Tarief 

Prijs:  € 650 alles in begrepen  (ongeacht de duur van de bevalling)

  • Kenninsmakingsgesprek
  • Geboortefotografie
  • Wacht vergoeding
  • Vervoerkosten (max 1,5 uur rijden van Lier) 
  • Digitale gallerij
  • Fysiek gedrukt album

Afspraak maken