Nathalie Baeyens

Vroedvrouw

Lactatiekundige begeleiding
Specialisatie Tong-en lipriemen
Lasertherapie 

Je zou kunnen zeggen dat vroedvrouw worden een eerder late roeping was. Toen ik begon aan mijn studies had ik een zoon van 3 én een kersverse baby.
Een bacheloropleiding met 2 kleine kinderen, een hardwerkende echtgenoot met een eigen zaak, huishouden, verbouwingen, een hond,… Het was alleszins niet de makkelijkste weg naar een diploma. Maar ik zette door. Want dankzij enkele prachtige ervaringen, voelde ik het in elke vezel van mijn lijf: Ik ben een vroedvrouw!

Lactatiekundige worden was ook 1 van mijn vooropgestelde doelen. Ik behaalde een postgraduaat, slaagde voor het internationaal examen en volgde nog enkele specifieke opleidingen in binnen- en buitenland. Mijn expertise gaat ondertussen verder dan alleen borstvoeding. Ik ben gespecialiseerd in restrictieve orale frenula. Ik help ouders graag bij het begrijpen en aanpakken van restrictieve tong- en lipbandjes bij hun baby. 1 dag per week werk ik hiervoor ook bij Respire Clinic in Gent. 

In April 2024 rond ik een opleiding tot lasertherapeut af. Deze Low Level Laser therapie of photobiomodulatie zal ik binnen de praktijk vooral toepassen bij postpartum kwalen. Denk hierbij aan mastitis (borstontsteking), tepelpijn en -kloven, pijnlijke littekens na sectio of knip,… Maar ook buiten de context van de Geboortepraktijk kan deze ingezet worden voor mannen en vrouwen met acute of chronische musculoskeletale pijn. Klik hier voor meer info over wat lasertherapie voor jou kan betekenen. 

Naast mijn werk in de praktijk, vind ik het heerlijk om kennis te delen. Ik geef les aan studenten vroedkunde aan de Odisee Hogeschool. Daarbovenop word ik regelmatig gevraagd om lezingen te geven voor zorgverleners. 

Mijn schaarse vrije tijd verdeel ik onder mijn man, twee zonen, hond en ben ik al enkele jaren mijn hart verloren aan Muay Thai. Beweging en goede energie zijn voor mij essentieel in mijn werk en persoonlijk leven. 

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten! 

Liefs, 
Nathalie