Zwangerschapsverlies 

Gedragen voor even, geliefd voor het leven  


Wat kan een vroedvrouw voor je betekenen 

Zodra je een positieve zwangerschapstest in handen hebt, kan het dromen beginnen. Maar soms komt er een abrupt einde aan deze droom. Het verdriet over het verlies van je kindje gaat vaak gepaard met vele vragen en onzekerheden. De zwaarte van het verlies wordt niet bepaald door het aantal weken dat de zwangerschap geduurd heeft, maar door de betekenis die het kindje al had.

Bijna één op de vier zwangerschappen eindigt al pril in de zwangerschap. De impact ervan wordt enorm onderschat. Veel ouders hebben het moeilijk om met dit verlies om te gaan. Want hoe rouw je om een kindje dat je nooit echt hebt gekend? En hoe ga je om met de angst dat het bij een volgende zwangerschap misschien weer fout kan gaan?

Tijdens deze periode omringen we jou en je eventuele partner graag met warme en deskundige vroedvrouwenzorg.

Bij zowel een vroeg als laat zwangerschapsverlies kunnen we jou medisch en/of emotioneel ondersteunen. We houden het verloop van dit proces nauwgezet in de gaten en sturen door voor extra opvolging waar nodig. Daarnaast luisteren we naar je verdriet, angsten of bezorgdheden.

Verder blijven we telefonisch bereikbaar wanneer je nood hebt aan een luisterend oor of er nog vragen naar boven komen.

Extra ondersteuning

Wanneer je vragen hebt over jouw rouwproces of je voelt vast te lopen, kan het helpen om met een psycholoog of een coach in gesprek te gaan. 
We bekijken samen met jou wat je nodig hebt in deze moeilijke periode.