Geboortefotografie  

Een bijzondere herinnering ​


Wat is geboortefotografie

Geboortefotografie is een documentaire van je geboorte dag vastgelegd door een professionele fotograaf. 

'Ja maar Frauke, waarom zou ik mijn bevalling nu willen laten vastleggen?'

Die vraag krijg ik regelmatig. Het heersend denkbeeld over geboortefoto’s lijkt gepaard te gaan met het gedacht dat je moet poseren, er goed moet uitzien of het hele bloederige foto’s zullen zijn waarbij de fotografe frontaal aan het voeteinde van het bed staat. Dit is echter verre van waar. De elementen die ik graag vastleg in mijn foto’s zijn emoties en sfeer, de connectie tussen de ouders, de aanwezige liefde en warmte.

Daarnaast begrijp ik erg goed dat aanstaande ouders zich zorgen maken over een extra persoon bij deze bijzondere gebeurtenis. Door mijn eigen badbevalling thuis met De Geboortepraktijk weet ik echter precies hoe ik zou willen dat de fotografe zich opstelt. Onzichtbaar. Jammer genoeg kan ik niet onzichtbaar worden, maar neem ik wel een “fly on the wall” positie aan. Onopvallend observeren. Vele ouders merken vaak niet eens dat de fotografe nog aanwezig is.

Tijdens je bevalling ben je hoogstwaarschijnlijk in een roes waardoor er achteraf deeltjes ontbreken in je herinneringen. Geboortefoto’s laten je teruggrijpen naar elke emotie, gewoon zoals het was. Zo hoeft je partner ook niet bezig te zijn met het maken van beelden en kunnen jullie volledig samen in jullie cocon kruipen.

Portfolio

Wil je graag meer info over Frauke Verreyde en geboortefotografie? 

Meer info