Denis Vande Kerckhove

Osteopaat

Specialisatie zwangerschap, baby's en kinderen
Borst / flesvoedingsproblemen 
Orthodontie

Afspraak maken

Wie ben ik

Hallo, ik ben Denis Vande Kerckhove.  Fiere vader van drie kinderen en echtgenoot van de beste vrouw van de wereld. 

Na een opleiding van kinesitherapie en osteopathie specialiseerde ik me in de kinder/baby osteopathie en in het cervico-maxillo-fasciale gebied ( orthodontie, kaakproblemen, slik/zuig problemen ).

Mijn vrije tijd besteed ik meestal aan het sporten: windsurfen en triathlon.  Gezellig met een paar goede vrienden wat bijpraten of gewoon even mijn hoofd laten uitwaaien en aan niets hoeven denken.

Wat is osteopathie 

Osteopathie is een manuele therapie die naast het benaderen van spieren en gewrichten ook het verstoorde evenwicht van organen, cranio-sacrale structuren ( oa schedel )  en zenuwbanen tracht op te sporen.  Via zachte technieken wordt de verloren beweegbaarheid van deze structuren  terug in evenwicht gebracht om zo het lichaam te helpen zijn zelfgenezend vermogen terug te winnen.   Er wordt zeker ook individueel gekeken naar de oorzaak van de klachten zowel op puur fysiek dan op emotioneel vlak.  Zo komen dieper liggende emotionele klachten frequent vrij tijdens de behandeling. 

Doelgroep

Mijn specialisatie kinderosteopaat gaat van het behandelen van de zwangere vrouw tot de  baby en het oudere kind.   

Maar naast baby’s en kinderen zijn volwassen, sporters, ouderen zeker welkom voor een osteopathische consultatie.

Thema’s

  • Baby’s:  je kan bij mij terecht met je huilbaby, baby met problemen met de borstvoeding en/of flesvoeding, baby met voorkeurshouding, schedelafvlakking, reflux of krampen.
  • Zwangere vrouwen: bekkenproblemen, ongemakken van de zwangerschap/bevalling.   Losmaken van  gewrichtsbanden van de baarmoeder ( via technieken op de buik ) voor een vlotte bevalling en betere ligging intra-abdominaal van de baby zijn misschien de meest preventieve behandeling voor je baby. 
  • Kinderen: niet kunnen inslapen/doorslapen, kaakgewrichtsklachten/ orthodontie, leerstoornissen, groeipijnen
  • Volwassenen: rugpijn, hoofdpijn, kaakgewricht, stemproblemen,  spijsverteringsklachten, gewrichtsklachten.

Werkwijze

Na een onderzoek van het gehele lichaam wordt een diagnose en behandelplan opgesteld.  Via zachte technieken op zowel fysiek als emotioneel vlak wordt het evenwicht in het lichaam terug hersteld.  Het aantal behandelingen kan variëren naargelang de ‘oudheid’ van de oorzaak van de klacht.  In principe moet er na enkele sessies toch al een verschil voelbaar zijn voor mij en merkbaar voor u of uw baby/kind. Samen met u probeer ik zo goed als mogelijk in te schatten hoeveel sessies nodig zijn. 

Tarief

Een behandeling osteopathie kost 65 euro / 40 minuten.

Voor een consulatie osteopathie is er een terugbetaling van 10 euro en kan zonder doktersvoorschrift. 

Een afspraak annuleren kan tot 24u voor uw geplande afspraak. Zo kan ik uw plaats eventueel nog doorgeven aan iemand anders.  Indien u minder dan 24u op voorhand annuleert, wordt het bedrag van de geplande consultatie aangerekend als tegemoetkoming.

Betalen kan cash, met Bancontact/payconiq-app of Bancontact. 

Wanneer

Ik ontvang u, uw partner en/of uw kind graag op donderdag en vrijdag voormiddag in De Geboortepraktijk te Kontich na afspraak.

Afspraak maken