De Geboortepraktijk - Papa Babbels

It takes a village to raise a child.

Wat is het?

'It takes a village to raise a child': de kracht van van verbinding, van delen, van samen-zijn.

In verbinding: De geboorte van een kindje is tegelijk ook de geboorte van een ouder. Het is het begin van een nieuw stukje identiteit, een zoektocht of eerder een 'vinden van'. Met deze papababbels willen we jullie samenbrengen opdat jullie kunnen delen, ervaringen uitwisselen en kracht vinden in de (h)erkenning.

Wie ben ik?

Ik ben Lente, vroedvrouw bij de Geboortepraktijk. Het is een kinderdroom die uitkomt om vroedvrouw te kunnen worden! Gepassioneerd door het wonder van de geboorte, begon ik in 2016 aan de opleiding vroedkunde. Zonder enige twijfel wist ik het zeker dat dit het juiste pad voor mij was. Tijdens mijn studie kwam ik bij Leentje, Rosanne en Nathalie terecht; bij hen kreeg ik alle kansen om me verder te ontwikkelen als zelfstandige vroedvrouw. Ik leerde meer over het leven als een zelfstandige vroedvrouw, ik mocht thuisbevallingen mee begeleiden en werd enorm betrokken. Elke stageperiode was een leerrijke ervaring. Tot op de dag van vandaag ben ik hen ontzettend dankbaar voor al deze mooie kansen. Niet alleen een unieke stageplaats maar nu ook mijn werk. Omdat er heel wat georganiseerd wordt voor aanstaande mama’s, vinden wij het als praktijk belangrijk om ook de papa’s in ‘the picture’ te plaatsen. Ik zou me hier graag voor engageren, daarom zal ik telkens aanwezig zijn bij de papa-babbel.

Onderwerpen

Er wordt iedere keer rond één of meerdere thema's gepraat: de kraamperiode, emotioneel welzijn als papa, voedingen, het belang als man tijdens deze periode, starten met vaste voeding, nachtelijk ouderschap, samen slapen, terug gaan werken, enzovoort.

Toegankelijkheid

Voor wie:

We organiseren papababbels voor (aanstaande) papa’s onder elkaar. Er zal telkens ook een papa gastspreker/ ervaren papa aanwezig zijn.

Praktisch

  • Papababbels
  • Wanneer: 6-wekelijks op woensdag van 19u tot 22u
  • Datums 2023: woensdag 15 maart 2023
  • Prijs: 15 euro per persoon, voor een papababbel met gastspreker vragen we 40 euro
  • Locatie: Geboortepraktijk Kontich (Kapelstraat 39)
  • Inschrijven

    Keer terug

    Indien u wilt terugkeren of meer informatie wenst in te kijken omtrent het zorgaanbod, kan u dat hier doen.